Bélszínszelet pirítóson bearni mártással



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. Körbekötözzük a marhahúst, ízesítjük. Felforrósítjuk az olajat, és minden oldalán barnára sütjük a húst. Kis sütőedénybe tesszük, és a sütőben 20-25 percig sütjük, közepesre. Kivesszük, félretesszük.
2. Összekeverjük a vajat és a fokhagymát egy edényben, s a kenyér mindkét oldalát vékonyan megkenjük. Tepsiben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
3. A bearni mártáshoz lassan felolvasztjuk a vajat, levesszük a tűzről, és 2-3 percig állni hagyjuk, amíg a tejes része leülepszik. Leöntjük róla a vajat, az üledéket kidobjuk. Összekeverjük az ecetet, a babért, a tárkonyt, a borsszemeket és a petrezselymet egy serpenyőben, és addig pirítjuk, amíg nagyjából egy teáskanálnyira összeesik - leszűrjük. A tojássárgáját és ezt a keveréket gőz fölött addig pároljuk, amíg megsűrűsödik kissé. Levesszük
a tűzről, és cseppenként adjuk a vajhoz, közben folyamatosan keverjük, amíg megsűrűsödik. Belekeverjük a félretett tárkonyt, és ízesítjük. Ha túlságosan sűrű, egy kis vizet öntünk hozzá. Ha a vajat túl gyorsan adtuk hozzá, a keverék szétesik.
4. A marhahúst nagyon vékonyan felszeleteljük, mindegyik pirítósra teszünk egy szeletet, a tetejére pedig egy kis bearni mártást. Kis darab zsázsával díszítjük.