Bárány polentán

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárány polentán
Adag: 4-6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
11 dkg kukoricaliszt
2 szelet 15 dkg-os bárányfilé
2 evőkanál reszelt parmezán sajt
7 és fél dl csirke erőleves
3 evőkanál joghurt
¼ kicsi vékonyra szeletelt uborka
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Vékonyan kikenünk egy 20 x 30 centiméteres lapos tálcát. Egy nyeles serpenyőben felforraljuk a levest. Beleöntjük a kukoricalisztet, és közepes lángon 5 percig forraljuk, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről. Belekeverjük a parmezánt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tálcára borítjuk, hagyjuk kihűlni.

2. Amikor kihűlt, egy négy centiméter átmérőjű kerek formával pogácsákat szaggatunk belőle. A bárányról levágjuk a zsíros, inas részeket.

3. Egy serpenyőben kis olajat hevítünk, beletesszük a bárányt, addig pirítjuk, amíg barna lesz és puha - mindkét oldalán 3 percig. Kivesszük, szárazra töröljük a serpenyőt. Ismét olajat öntünk bele, és a polentapogácsákat is átsütjük, mindkét oldalán barnára. Kiszedjük.

4. Az uborkaszeleteket negyedekre vágjuk. Vékonyan felszeleteljük a bárányt, és a polenta tetejére tesszük. Joghurtot és uborkát teszünk rá.

Ízesebb a bárány, ha sütés előtt megforgatjuk őrölt fekete borsban.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Bárány polentán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 733 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Bárány polentán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recepttár