Pestós gomba pirítóssal

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pestós gomba pirítóssal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt gomba
1 rúd vékonyra szeletelt kenyér
2 és fél evőkanál olívaolaj
1 kisebb gerezd zúzott fokhagyma
8 dkg vékonyra szeletelt prosciutto
2 teáskanál balzsamecet
Pestóhoz:
2 evőkanál pirított fenyőmag
1 csokor friss bazsalikomlevél
2 evőkanál olívaolaj
3 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A bazsalikomos pestóhoz robotgéppel összedolgozzuk a bazsalikomleveleket, a parmezánt és a fenyőmagot. Fokozatosan hozzáadjuk az olívaolajat, és tovább mixeljük, amíg teljesen eldolgozzuk a hozzávalókat. Sóval, borssal ízesítjük.

2. Egy kis tálban összekeverjük a fokhagymát 2 evőkanál olívaolajjal, és a kenyérszeletek (összesen 24 szelet) mindkét oldalát vékonyan megkenjük. Tepsiben addig sütjük, amíg aranyszínű lesz.

3. A megmaradt fél evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk. Beletesszük a gombát, és közepes lángon 3-4 percig pirítjuk, amíg teljesen átmelegszik. Ha levet enged, lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a pestót és a balzsamecetet, összekeverjük, és további 1-2 percig pirítjuk, hogy teljesen átmelegedjen.

4. A sütőt 200 fokra (gáz: 6) előmelegítjük. A kenyérszeletekre tesszük a pestót, rá pedig egy darabka prosciuttót. A tepsiben újabb 6 percig sütjük, amíg a prosciutto ropogós lesz. Azonnal tálaljuk.

Három nappal előre elkészíthetjük a pestót; letakarva, hűtőben tároljuk. Elkészíthetjük jó előre is, jégkockatartóban lefagyasztva.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Pestós gomba pirítóssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Pestós gomba pirítóssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recept beküldése