Paprikás lepény prosciuttóval

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprikás lepény prosciuttóval
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 szelet csíkokra vágott prosciutto
1 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
2 és fél dl tejföl
½ teáskanál szódabikarbóna
3 dl író
5 dkg olvasztott vaj
1 db tojás
12 dkg finomliszt
A díszítéshez:
néhány szál metélőhagyma

Elkészítés:

1. A paprikát nagyobb sima darabokra vágjuk, eltávolítjuk a csutkát és a magokat. Héjával felfelé addig sütjük forró serpenyőben, amíg a héja megfeketedik. Műanyag zacskóba téve hagyjuk kihűlni, és lehúzzuk a héját. Ekkor apró darabokra vágjuk.

2. A lisztet, a szódabikarbónát és egy csipetnyi sót egy tálba tesszük, a közepébe mélyedést nyomunk. Óvatosan hozzáadjuk a már összekevert írót, tojást és olvasztott vajat, csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a borsot, a kukoricát és a metélőhagymát. Ne keverjük túl.

3. Egy forró serpenyőt kikenünk vékonyan olvasztott vajjal vagy olajjal. Mindegyik lepényhez 2 teáskanálnyi tésztát teszünk a serpenyőbe, egy kis helyet hagyunk mellette, mert megdagad. Sütjük, amíg buborékok képződnek a tetején. Ekkor megfordítjuk. Tányérra tesszük, és letakarjuk, hogy melegen maradjon, amíg a többit is kisütjük.

4. Mindegyik lepényre egy teáskanálnyi tejfölt és egy csík prosciuttót teszünk. Friss metélőhagymával díszítjük.

Paprikás lepény prosciuttóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1097 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Paprikás lepény prosciuttóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó