Szezámmagos falatok

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg apróra vágott szárított paradicsom
4 evőkanál pirított szezámmag
4 evőkanál narancslé
2 és fél dl tej
2 teáskanál szezámolaj
2 db tojás
2 teáskanál reszelt narancshéj
A töltelékhez:
20 dkg puha krémsajt
2 evőkanál friss, apróra vágott koriander

Elkészítés:

1. A lisztet egy tálba öntjük, beleteszünk csipetnyi sót, a szezámmagot, a narancshéjat, és mélyedést nyomunk a közepébe. Villával fokozatosan belekavarjuk az összekevert tojást, szezámolajat, tejet és narancslevet, amíg puha és csomómentes lesz. Félretesszük 15 percre.

2. Egy serpenyőt vékonyan kikenünk olvasztott vajjal, és megforrósítjuk. Egy kis tésztát a serpenyőbe öntünk, és közepes lángon sütjük 3-4 percig, amíg buborékok képződnek a felszínén. Megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Tányérra tesszük, lefedjük, amíg a többit kisütjük.

3. Különböző formájú aprósütemény-vágóval vágjuk fel; vágjunk mindegyikből legalább hármat egyszerre.

4. Tölteléknek összekeverjük a krémsajtot a korianderrel, és három réteg tésztát összeragasztunk velük, mintha szendvicset készítenénk. Szárított paradicsommal díszítjük.

Egy nappal előre elkészíthetjük és formára vághatjuk a tésztát. Légmentesen lezárva a hűtőben tároljuk.
Szezámmagos falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1692 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Szezámmagos falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó