Parmezános tölcsér

Adag: 8-10 főre (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg ricotta
3 szelet prosciutto
15 dkg reszelt parmezán sajt
2 teáskanál friss, apróra vágott metélőhagyma
2 db friss, apróra vágott füge
½ evőkanál tej
2 evőkanál citromlé
1 csipet pirospaprika
Díszítéshez:
néhány szál metélőhagyma

Elkészítés:

1. A sütőt 220 fokra (gáz: 7) előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy 7 centiméter átmérőjű vágóforma segítségével köröket rajzolunk a papírra. Majd a formát megfordítjuk, és mindegyik körbe 3 teáskanálnyi pirospaprikával kevert parmezánt szórunk, egészen a széléig (1. kép).

2. Egyszerre csak 3-4 darabot süssünk 3 percig, amíg a sajt megolvad és aranyszínűre pirul. Egy lapát segítségével levesszük a papírról, és egy tejszíntölcsér kúpos vége köré tekerjük (2. kép). Hagyjuk kihűlni. Ha túl gyorsan kezdene keményedni, visszatesszük a sütőbe 10 másodpercre, hogy megpuhuljon.

3. Egy tálban összekeverjük és puhára verjük a ricottát, a citromlevet és a tejet. Hozzáadjuk a metélőhagymát, egy kis sót, borsot, ízlés szerint.

4. Ropogósra sütjük a prosciuttót. Megvárjuk, amíg kihűl, majd kb. 2 centiméteres darabokra törjük. Óvatosan 2 teáskanálnyi túrót töltünk a tölcsérekbe. Mindegyik tetejére egy kis darab fügét, prosciuttót és metélőhagymát teszünk.

Parmezános tölcsér Parmezános tölcsér
Parmezános tölcsér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1337 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Parmezános tölcsér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
hírlevél