Parmezános tölcsér



Elkészítés:
1. A sütőt 220 fokra (gáz: 7) előmelegítjük. Két tepsit kibélelünk sütőpapírral. Egy 7 centiméter átmérőjű vágóforma segítségével köröket rajzolunk a papírra. Majd a formát megfordítjuk, és mindegyik körbe 3 teáskanálnyi pirospaprikával kevert parmezánt szórunk, egészen a széléig (1. kép).
2. Egyszerre csak 3-4 darabot süssünk 3 percig, amíg a sajt megolvad és aranyszínűre pirul. Egy lapát segítségével levesszük a papírról, és egy tejszíntölcsér kúpos vége köré tekerjük (2. kép). Hagyjuk kihűlni. Ha túl gyorsan kezdene keményedni, visszatesszük a sütőbe 10 másodpercre, hogy megpuhuljon.
3. Egy tálban összekeverjük és puhára verjük a ricottát, a citromlevet és a tejet. Hozzáadjuk a metélőhagymát, egy kis sót, borsot, ízlés szerint.
4. Ropogósra sütjük a prosciuttót. Megvárjuk, amíg kihűl, majd kb. 2 centiméteres darabokra törjük. Óvatosan 2 teáskanálnyi túrót töltünk a tölcsérekbe. Mindegyik tetejére egy kis darab fügét, prosciuttót és metélőhagymát teszünk.
![]() |
![]() |