Inari sushi gombás omlettel

| Gombás inari-sushi receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Inari sushi gombás omlettel
Adag: 8 főre (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
adag frissen elkészített sushirizs
53 és ⅓ dkg friss, szeletelt shiitake gomba
vagy
53 és ⅓ dkg friss, szeletelt laskagomba
4 dkg vaj
2 ⅔ evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 csipet cayenni bors
16 szál metélőhagyma
A tálaláshoz:
igény szerint japán szójaszósz
igény szerint savanyított gyömbér
ízlés szerint wasabikrém
Az omletthez:
10 ⅔ db tojás
10 ⅔ teáskanál olaj
¼ teáskanál
2 ⅔ teáskanál finomított kristálycukor
5 és ⅓ teáskanál mirin
2 ⅔ teáskanál japán szójaszósz

Elkészítés:

1. Kis lábosban megolvasztjuk a vajat. Amikor sisteregni kezd, hozzáadjuk a szeletelt gombát, és 3-4 percig nagy lángon pirítjuk, míg felére összeesik és megpirul.

2. Szűrőkanállal kivesszük a gombát, és apróra vágjuk. Összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott petrezselyemmel meg a cayenni-borssal.

3. Elkészítjük az omletteket. A tojást óvatosan felverjük a cukorral, a mirinnel, a szójaszósszal és a sóval, ügyelve, hogy ne keletkezzenek benne nagy légbuborékok.

4. Egy 15 cm átmérőjű serpenyőbe 1 teáskanálnyi olajat öntünk, és kis-közepes lángon melegítjük. Beleöntjük a tojásos keverék egyhatodát, a serpenyőt körbeforgatjuk, hogy szétterüljön az alján. Amikor az omlett majdnem megdermedt, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlővel bélelt tányérra borítjuk, és hűlni hagyjuk.

5. A konyhapultra terítünk egy omlettet, és a közepére halmozzuk a gombás rizskeverék egyhatodát. Az omlett széleit összefogjuk, és átkötjük egy szál metélőhagymával. Szójaszósszal, savanyított gyömbérrel és kis wasabikrémmel tálaljuk.

Tökéletes sushirizs

Tökéletes sushirizs
30 dkg sushirizs
2 evőkanál rizsecet
1 darabka kombu
0.25 teáskanál
1 evőkanál kristálycukor
3.5 dl víz

1. A rövid szemű japán rizst szűrőbe tesszük, és hideg víz alatt addig öblítjük, míg a víz teljesen tisztán folyik át rajta. A rizst lecsepegtetjük, és a kimért vízzel együtt egy lábosba tesszük.

2. A kombut (azaz a napon szárított algát), ha használunk, néhány helyen bemetsszük, hogy jobban előjöjjenek az ízei, és a rizshez adjuk. A lábost jól záró fedővel letakarjuk. A rizst felforraljuk, majd kivesszük a kombut, és gyorsan visszatesszük a fedőt. A lángot takarékra állítjuk, és 10 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és 15 percig állni hagyjuk. Miután a kombut kivettük, egyszer sem szabad leemelni a fedőt.

3. A megfőtt rizst nagy, lapos, nem fémből készült tálra borítjuk. A rizsízesítővel - a rizsecet, cukor és só keverékével - egyenletesen meglocsolgatjuk a rizst, majd gyors, vágó mozdulatokkal összekeverjük egy falapáttal. Nem szabad kevergetni, hogy ne törjenek össze a rizsszemek. Közben a másik kezünkben tartott legyezővel vagy egy legalacsonyabb fokozatra állított kis ventilátorral hűtjük a rizst.

4. A szeletelő mozdulatokat és a hűtést addig folytatjuk, amíg a rizs szobahőmérsékletűre hűl, és fényessé válik. Letakarjuk egy nedves konyharuhával, és még aznap felhasználjuk. Nem szabad hűtőbe tenni.

Inari sushi gombás omlettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1486 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Inari sushi gombás omlettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
twitter