Chilis csirkehúsos inari sushi

Chilis csirkehúsos tofutáska

| Csirkehúsos inari-sushi receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chilis csirkehúsos inari sushi
Adag: 2-4 főre (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ adag frissen elkészített sushirizs
15 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkemellfilé
1 teáskanál piros chilipehely
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 ¾ dl dashi alaplé
3 evőkanál japán szójaszósz
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál szaké
1 evőkanál olaj
2 evőkanál fenyőmag

Elkészítés:

1. A tofut egy tálba tesszük, és forrásban lévő vízzel leöntjük, hogy kimossa belőle a felesleges olajat. Lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. Félbevágjuk, majd óvatosan szétválasztjuk, hogy egy-egy zsebet kapjunk.

2. A dashilevest lábosba öntjük, a szójaszószt, a cukrot meg a szakét hozzáadjuk, és kevergetve felforraljuk. Beletesszük a tofuzsebeket és 10-15 percig lassan főzzük, míg majdnem az összes folyadékot felszívja. Levesszük a lángról, lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk. Tiszta konyharuhával kinyomkodjuk a vizet a zsebekből (a zseb maradjon nedves, de ne legyen vizes).

3. Amíg a zsebek főnek, a csirkemellet csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk egy wokban vagy egy nagy serpenyőben. Beleszórjuk a chilipelyhet, pár másodpercig melegítjük, majd beletesszük a csirkecsíkokat is, és kevergetve 3-4 percig pirítjuk, míg a csirke átsül. Papírtörlőn lecsepegtetjük, majd nagyon apróra vágjuk. Hűlni hagyjuk.

4. Óvatosan összekeverjük a chilis csirkét, a pirított fenyőmagot és a petrezselymet a sushirizzsel. A zsebeket megtöltjük a rizses keverékkel, a tetejét ráhajtjuk, hogy összezáródjon.

Tökéletes sushirizs

Tökéletes sushirizs
30 dkg sushirizs
2 evőkanál rizsecet
1 darabka kombu
0.25 teáskanál
1 evőkanál kristálycukor
3.5 dl víz

1. A rövid szemű japán rizst szűrőbe tesszük, és hideg víz alatt addig öblítjük, míg a víz teljesen tisztán folyik át rajta. A rizst lecsepegtetjük, és a kimért vízzel együtt egy lábosba tesszük.

2. A kombut (azaz a napon szárított algát), ha használunk, néhány helyen bemetsszük, hogy jobban előjöjjenek az ízei, és a rizshez adjuk. A lábost jól záró fedővel letakarjuk. A rizst felforraljuk, majd kivesszük a kombut, és gyorsan visszatesszük a fedőt. A lángot takarékra állítjuk, és 10 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és 15 percig állni hagyjuk. Miután a kombut kivettük, egyszer sem szabad leemelni a fedőt.

3. A megfőtt rizst nagy, lapos, nem fémből készült tálra borítjuk. A rizsízesítővel - a rizsecet, cukor és só keverékével - egyenletesen meglocsolgatjuk a rizst, majd gyors, vágó mozdulatokkal összekeverjük egy falapáttal. Nem szabad kevergetni, hogy ne törjenek össze a rizsszemek. Közben a másik kezünkben tartott legyezővel vagy egy legalacsonyabb fokozatra állított kis ventilátorral hűtjük a rizst.

4. A szeletelő mozdulatokat és a hűtést addig folytatjuk, amíg a rizs szobahőmérsékletűre hűl, és fényessé válik. Letakarjuk egy nedves konyharuhával, és még aznap felhasználjuk. Nem szabad hűtőbe tenni.

Dashileves

Dashileves
1 evőkanál japán szójaszósz
1.5 dkg bonitopehely
10 dl víz
1 evőkanál szaké
1 darabka kombu
ízlés szerint

1. A vizet egy lábosba öntjük. A kb. 7,5 cm-es kombu (napon szárított alga) egyik szélét néhány helyen bevágjuk, hogy jobban kiadja az ízét, majd beletesszük a vízbe. Felforraljuk a vizet, és kivesszük a kombut.

2. A vízhez adjuk a bonitopelyhet (szárított halforgácsot), majd azonnal lehúzzuk a lángról. Egy szűrőt muszlinnal kibélelünk, és átszűrjük rajta a lét. Belekeverjük a szakét, a szójaszószt, és ízlés szerint megsózzuk.

Chilis csirkehúsos inari sushi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1470 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Chilis csirkehúsos inari sushi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
hírlevél