Omlett-temaki shiso levelekkel és savanyított retekkel

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Omlett-temaki shiso levelekkel és savanyított retekkel
Adag: 6 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg vékonyra szeletelt savanyított retek
6 levél shisho
¼ adag frissen elkészített sushirizs
igény szerint wasabikrém
Omletthez:
4 db tojás
3 teáskanál étolaj
¼ teáskanál
1 teáskanál japán szójaszósz
2 teáskanál mirin

Elkészítés:

1. Először az omlettet készítjük el. A tojást óvatosan felverjük a cukorral, a mirinnel, a szójaszósszal és a sóval, ügyelve, hogy ne keletkezzenek benne nagy légbuborékok.

2. Felforrósítunk 1 teáskanál olajat serpenyőben. Beleöntjük a tojásos keverék harmadát, a serpenyőt forgatva szétterítjük az alján. Kis-közepes lángon sütjük, amíg majdnem teljesen megdermed, majd átfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Papírtörlővel bélelt tányérra borítjuk, hűlni hagyjuk. Vágjuk körbe az omlettét, hogy négyzet alakú legyen. Félbevágjuk.

3. Vágódeszkára teszünk egy darab omlettet. Egy púpos evőkanál rizst a bal felére teszünk. Egy kis wasabikrémet nyomunk a rizsre. Rátesszük a takuan (savanyított retek) csíkok hatodát, és 1 shiso levelet is.

4. Az omlett bal alsó sarkát áthajtjuk a rizsen és a tölteléken úgy, hogy a hajtott szél merőleges legyen az alsó szélre. Továbbhajtjuk, hogy egy csúcsos végű tölcsért kapjunk.

5. A maradék hozzávalókból elkészítjük a többi tölcsért is. Azonnal tálaljuk.

Tökéletes sushirizs

Tökéletes sushirizs
30 dkg sushirizs
2 evőkanál rizsecet
1 darabka kombu
0.25 teáskanál
1 evőkanál kristálycukor
3.5 dl víz

1. A rövid szemű japán rizst szűrőbe tesszük, és hideg víz alatt addig öblítjük, míg a víz teljesen tisztán folyik át rajta. A rizst lecsepegtetjük, és a kimért vízzel együtt egy lábosba tesszük.

2. A kombut (azaz a napon szárított algát), ha használunk, néhány helyen bemetsszük, hogy jobban előjöjjenek az ízei, és a rizshez adjuk. A lábost jól záró fedővel letakarjuk. A rizst felforraljuk, majd kivesszük a kombut, és gyorsan visszatesszük a fedőt. A lángot takarékra állítjuk, és 10 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és 15 percig állni hagyjuk. Miután a kombut kivettük, egyszer sem szabad leemelni a fedőt.

3. A megfőtt rizst nagy, lapos, nem fémből készült tálra borítjuk. A rizsízesítővel - a rizsecet, cukor és só keverékével - egyenletesen meglocsolgatjuk a rizst, majd gyors, vágó mozdulatokkal összekeverjük egy falapáttal. Nem szabad kevergetni, hogy ne törjenek össze a rizsszemek. Közben a másik kezünkben tartott legyezővel vagy egy legalacsonyabb fokozatra állított kis ventilátorral hűtjük a rizst.

4. A szeletelő mozdulatokat és a hűtést addig folytatjuk, amíg a rizs szobahőmérsékletűre hűl, és fényessé válik. Letakarjuk egy nedves konyharuhával, és még aznap felhasználjuk. Nem szabad hűtőbe tenni.

Omlett-temaki shiso levelekkel és savanyított retekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1307 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Omlett-temaki shiso levelekkel és savanyított retekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
tippek, fortélyok