Halas temaki remuládmártással

Halas sushicsomag remuládmártással

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halas temaki remuládmártással
Adag: 3 főre (6 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ adag frissen elkészített sushirizs
6 lap pirított nori-lap
18 dkg lebőrözött fehér húsú halfilé
3 evőkanál remoulade mártás
3 szál félbevágott, csíkokra vágott újhagyma
A sütéshez:
olaj

Elkészítés:

1. Vízzel kikeverjük a tempuratésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint. A tészta csomós legyen, tele levegőbuborékokkal. Az olajat olajsütőben vagy mély serpenyőben 180-190 fokosra melegítjük, vagy amíg egy kenyérkocka fél perc alatt meg nem pirul benne.

2. Az 5 mm-es széles és 5 cm hosszú csíkokra vágott halat belemártjuk a tésztába, és hármasával az olajsütőbe tesszük. Adagonként 2-3 percig sütjük, míg a tészta aranybarna lesz, és a hal átsül. Papírtörlőn lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.

3. Egy algalapot sima oldalával lefelé magunk elé fektetünk, és egy púpozott evőkanálnyi rizst terítünk a bal felére. A rizst megkenjük fél evőkanálnyi tartármártással, majd 2 tésztában sült halcsíkot teszünk rá. Megszórjuk a csíkokra vágott újhagyma egyhatodával.

4. Az algalap bal alsó sarkát áthajtjuk a rizsen és a tölteléken, úgy, hogy a hajtott szél merőleges legyen az alsó szélre. Továbbhajtjuk, hogy egy csúcsos végű tölcsért kapjunk. Egy csepp ecetes vízzel megkenjük a ráhajtást, hogy összezárjuk.

5. A maradék hozzávalókból elkészítjük a többi tölcsért is, összesen hatot. Remuládmártással kínáljuk.

Tökéletes sushirizs

Tökéletes sushirizs
30 dkg sushirizs
2 evőkanál rizsecet
1 darabka kombu
0.25 teáskanál
1 evőkanál kristálycukor
3.5 dl víz

1. A rövid szemű japán rizst szűrőbe tesszük, és hideg víz alatt addig öblítjük, míg a víz teljesen tisztán folyik át rajta. A rizst lecsepegtetjük, és a kimért vízzel együtt egy lábosba tesszük.

2. A kombut (azaz a napon szárított algát), ha használunk, néhány helyen bemetsszük, hogy jobban előjöjjenek az ízei, és a rizshez adjuk. A lábost jól záró fedővel letakarjuk. A rizst felforraljuk, majd kivesszük a kombut, és gyorsan visszatesszük a fedőt. A lángot takarékra állítjuk, és 10 percig forraljuk. Levesszük a tűzről, és 15 percig állni hagyjuk. Miután a kombut kivettük, egyszer sem szabad leemelni a fedőt.

3. A megfőtt rizst nagy, lapos, nem fémből készült tálra borítjuk. A rizsízesítővel - a rizsecet, cukor és só keverékével - egyenletesen meglocsolgatjuk a rizst, majd gyors, vágó mozdulatokkal összekeverjük egy falapáttal. Nem szabad kevergetni, hogy ne törjenek össze a rizsszemek. Közben a másik kezünkben tartott legyezővel vagy egy legalacsonyabb fokozatra állított kis ventilátorral hűtjük a rizst.

4. A szeletelő mozdulatokat és a hűtést addig folytatjuk, amíg a rizs szobahőmérsékletűre hűl, és fényessé válik. Letakarjuk egy nedves konyharuhával, és még aznap felhasználjuk. Nem szabad hűtőbe tenni.

Remuládmártás

Remuládmártás
2.5 dkg finomra vágott kapribogyó
25 dkg konzerv majonéz vagy
25 dkg otthon készített majonéz
2 teáskanál dijoni mustár
5 dkg apróra vágott, lecsepegtetett csemegeuborka
3 evőkanál tej

1. Kis tálkába fektetjük a szardellafiléket, meglocsoljuk a tejjel, majd 15 percig ázni hagyjuk benne. A halakat lecsepegtetjük, apróra vagdaljuk. A tejet kiöntjük.

2. A házi készítésű majonézt vagy a jó minőségű kész majonézt egy másik tálban jól összekeverjük a szardellával és a mustárral. Hozzákeverjük a lecsöpögtetett finomra vágott kapribogyót meg az uborkát is.

3. Fóliával letakarjuk, és 10 percre, illetve a tálalásig a hűtőbe tesszük. A remuládmártást grillezett halakhoz, reszelt zellerhez vagy hideg húsok mellé kínáljuk.

Halas temaki remuládmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1251 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Halas temaki remuládmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
recepttár