Rákos-kagylós pástétom leveles tésztában

Vol-au-vent

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rákos-kagylós pástétom leveles tésztában
Adag: 8-10 darab (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg héj nélküli, nyers garnélarák
36 db készen vásárolt leveles tészta
25 dkg kagyló
1 szelet apróra vágott baconszalonna
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál citromlé
4 szál finomra vágott újhagyma
2 és fél dl fehérbor
6 dkg vaj
1 és ¼ dl tejszín
3 dkg finomliszt
2 és fél dl halalaplé

Elkészítés:

1. A halalaplevet és a bort felforraljuk. Beletesszük a kagylót és a rákot, 2-3 percig főzzük kis tűzön. Szűrőkanállal kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd apró darabokra vágjuk. Félreteszünk 2,5 dl (egy csészényi) főzőlevet. A kagylót-rákot tesszük a hűtőbe, amíg a mártást elkészítjük. A sütőt közepesre, kb. 160 fokra előmelegítjük.

2. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymát és a bacont, és közepes tűzön 3 percig pirítjuk. Belekeverjük a lisztet, további 2 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, fokozatosan hozzáadjuk a félretett főzőlét. Visszatesszük a tűzre, és kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik. Hozzáadjuk a tejszínt, a citromlét és a petrezselymet (ebből egy keveset félreteszünk). Ízesítjük.

3. A sütőben 5 perc alatt felmelegítjük a tésztaalapot. A mártásba belekeverjük a kagylót, a rákot, és átmelegítjük. A tésztaformákba tesszük, petrezselyemmel díszítjük, és tálaljuk.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg halfej
ízlés szerint
Halléhez::
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
Halmártáshoz::
2 dl fehérbor vagy
1 db citrom

A halfejekből, csontokból, uszonyokból és apró halakból erős alaplevet főzünk.

Az étel jellegétől függően kell fűszerezni. Halléhez hagymával, halmártáshoz, esetenként fehér húsú halakhoz citromlével vagy fehérborral.

Olyan hosszan főzzük, hogy a halfejek szétfőjenek és a lé kocsonyásodjon, majd leszűrjük.

Rákos-kagylós pástétom leveles tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2262 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Rákos-kagylós pástétom leveles tésztában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó