Gombás kocka

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető olcsó
Gombás kocka
Adag: 6-8 főre (48 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet fehér toastkenyér
40 dkg szeletelt gombafej
8 dkg olvasztott vaj
¾ dl tejföl
2 teáskanál kukoricaliszt
3 dkg reszelt parmezán sajt
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
½ kicsi apróra vágott hagyma
1 evőkanál száraz sherry
1 evőkanál finomra vágott, friss petrezselyem
1 teáskanál finomra vágott, friss kakukkfű

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük. A kenyér mindkét oldalát megkenjük vékonyan vajjal. Hosszában kettévágjuk a szeleteket, majd mindkét felét három részre vágjuk keresztben. 5-10 percig sütjük tepsiben, amíg ropogós és aranyszínű lesz.

2. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a fokhagymát és a hagymát, és kevergetve lassú tűzön addig fonnyasztjuk, amíg a hagyma puha lesz. Akkor hozzáadjuk a gombát, és közepes hőmérsékleten öt percig pirítjuk, amíg megpuhul Sóval, borssal ízesítjük.

3. A sherryt a serpenyőbe öntjük. Összekeverjük a kukoricalisztet a tejföllel, hozzáadjuk a gombát, és addig főzzük, amíg összeáll. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a fűszereket. Hagyjuk kihűlni.

4. A gombás keveréket a kenyérre kenjük, a tetejére parmezánt szórunk. Tepsibe tesszük, öt percig sütjük, amíg teljesen átmelegszik. Friss fűszerekkel díszíthetjük tálalás előtt.

48 db kis szendvicset készítsünk belőle.

Előre megsüthetjük a kenyeret, akár négy nappal korábban, és légmentes dobozban tároljuk. A tölteléket viszont tálalás előtt készítsük el.
Ha pástétom formában kívánjuk tálalni, akkor robotgéppel pürésítsük a gombát, tegyük kis tálkákba, és hűtsük jól le.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Gombás kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Gombás kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recept beküldése