Pesto

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: kés, mozsár, reszelő
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikomlevél
10 dkg zúzott fenyőmag
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csésze friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 ⅔ dl olívaolaj
ízlés szerint fehér bors

Elkészítés:

Ha kézzel akarjuk a pestót elkészíteni, mozsarat és mozsártörőt kell használnunk. A petrezselymet, a fokhagymát, a fenyőmagot és a bazsalikomot alaposan összezúzzuk, majd a masszába belekeverjük a sajtot és a borsot. Végül alaposan beledolgozzuk az olajat.

Sokkal gyorsabban és könnyebben elkészíthetjük ha az összes hozzávalót turmixgépbe, vagy aprítógépbe tesszük. Ne legyen teljesen "pépes" a kész pestó.
Pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1107 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Kép nélkül
Pesto
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
twitter