Szalonnás-gombakrémes falatok

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szalonnás-gombakrémes falatok
Adag: 1 tepsi (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 szelet apróra vágott szalonna
4 db tojás
25 dkg lágy krémsajt
38 dkg apróra vágott gomba
½ csokor finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
1 db kissé felvert tojás
4 szál apróra vágott újhagyma

Elkészítés:

1. A sütőt 210 fokra (gáz 6-7) előmelegítjük. Egy lapos, négyzet alakú tortaformát vékonyan kikenünk olvasztott vajjal vagy olajjal.

2. Az egyik réteg tésztát bekenjük tojássárgájával. A másik réteget a tetejére tesszük, óvatosan összenyomjuk. A szélét levágjuk, hogy beférjen a tepsibe. Villával megszurkáljuk, és sütjük 15 percig, amíg aranyszínű lesz. A sütő hőmérsékletét 180 fokra csökkentjük.

3. Egy vastag falú serpenyőben olajat forrósítunk. Beletesszük a gombát, és közepes lángon 5 percig sütjük, amíg jól megbarnul. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a szalonnát, az újhagymát és a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.

4. A krémsajtot és a tojásokat elektromos habverővel öt percig verjük egy kis tálban. Majd hozzáadjuk a kihűlt gombát és ezzel is összedolgozzuk. A keveréket a megsütött tésztára öntjük. Sütjük 25 percig, amíg megkeményedik és világosbarna lesz. Hagyjuk a tepsiben kihűlni. Ha kihűlt, háromszög alakú darabokra vágjuk.

A falatkákat lehetőleg még az elkészítés napján tálaljuk.
Szalonnás-gombakrémes falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Szalonnás-gombakrémes falatok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
recept beküldése