Koktélkosárkák

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Koktélkosárkák
Adag: 8-10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg fagyott, kockára vágott vaj
18 és fél dkg finomliszt
¼ teáskanál
1 db tojás
3 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a feldarabolt hideg vajat, és kézzel belemorzsoljuk a lisztbe, amíg a keverék leginkább zsemlemorzsára emlékeztet. Belekeverjük a parmezánt, majd egy mélyedést nyomunk a közepébe. Hozzáadjuk a kissé felvert tojást és egy kis vizet, és sima pengéjű késsel, vágó mozdulatokkal addig keverjük, amíg összeáll. Kiemeljük egy vékonyan kilisztezett felületre, gombócot formálunk belőle, műanyag fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.

2. A sütőt 210 fokra előmelegítjük. Vékonyan kikenünk két 12 lyukú sütőformát. Kinyújtjuk a tésztát egész vékonyra, majd egy 8 centiméter átmérőjű formával harminc kört vágunk ki. A sütőformákba nyomkodjuk, és kissé megszurkáljuk. 8-9 perc alatt aranyszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Megsütjük a többi kosárkát is.

3. Megtöltjük a kosárkákat a töltelékekkel. (A fenti mennyiségből kb. 30 kosárkát kapunk.)

Javaslat a töltelékekhez:

1. pesto, szárított paradicsom és fekete olajbogyó

2. olívakrém, keményre főzött fürjtojás és friss petrezselyem

3. krémsajt, apróra tépett szeletelt füstölt lazac, vékonyra szeletelt kígyóuborka és apróra vágott metélőhagyma

Néhány nappal korábban elkészíthetjük a kosárkákat, és légmentesen zárható dobozban tárolhatjuk. Ha szükséges, mérsékelt tűzön felmelegíthetjük tálalás előtt.
Koktélkosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2436 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Koktélkosárkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
cikkek