Palacsintatölcsér füstölt pisztránggal

Adag: 8-10 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kissé felvert tojás
2 és fél dl tej
2 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
9 dkg finomliszt
2 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
12 dkg krémsajt
1 szál csíkokra vágott zeller
1 db csíkokra vágott sárgarépa
2 kisebb apróra vágott uborka
1 evőkanál összevágott kapribogyó
1 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
2 teáskanál citromlé
dl tejszín
dl tejföl
igény szerint friss metélőhagyma
igény szerint Tabasco-szósz

Elkészítés:

1. A lisztet egy tálba öntjük, mélyedést nyomunk a közepébe, és fokozatosan hozzáadjuk az összekevert tojást, a tojássárgáját, a tejet és a vajat, és addig keverjük, amíg csomómentes lesz. Letakarjuk, és pihentetjük 30 percig.

2. Felforrósítunk egy 20 centiméter átmérőjű palacsintasütőt vagy serpenyőt, és vékonyan kikenjük olvasztott vajjal. Annyi masszát öntünk bele, hogy vékony réteget képezzen az alján. (Ha a tészta túl sűrű, öntsünk hozzá még tejet.) Egy kis metélőhagymát szórunk a palacsintára (1. kép), és kb. 30 másodpercig sütjük. Megfordítjuk és világosbarnára sütjük. Tányérra tesszük, amíg a többit kisütjük.

3. Leszedjük a pisztráng bőrét (2. kép). Óvatosan leemeljük a húsát a gerincről, kiszedjük a szálkákat, de vigyázzunk: lehetőség szerint maradjon egyben a hús (3. kép). Ezután 20 egyforma darabra vágjuk. Összekeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a tejszínt, beleteszünk néhány csepp Tabascót, citromlevet, apróra vágott metélőhagymát, kapribogyót és uborkát.

4. A répát és a zellert forró vízbe dobjuk egy percre, majd hideg vízzel leöblítjük. Leszűrjük, és papírtörlővel megszárítjuk.

5. A palacsintát egy deszkára tesszük, metélőhagymás felével lefelé. Megkenjük a töltelékkel, majd félbevágjuk. Ezután félbehajtjuk a fél palacsintát úgy, hogy a metélőhagymás fele kívülre kerüljön.

6. Egy darab pisztrángot, néhány szál répát, zellert és egy kis metélőhagymát teszünk mindegyik palacsintára, majd tölcsérformára feltekerjük. A julienne-re (vékony csíkokra) vágott zöldségeknek szépen ki kell lógniuk a palacsintatölcsér tetején. Visszahajtjuk a palacsinta felső szélét - használhatunk egy kis tölteléket „ragasztónak". Betakarjuk és hűtőbe tesszük a tálalásig.

Palacsintatölcsér füstölt pisztránggal Palacsintatölcsér füstölt pisztránggal Palacsintatölcsér füstölt pisztránggal
Egy nappal korábban elkészíthetjük a palacsintákat és a tölteléket is, majd hűtőben tároljuk. A palacsintát akár le is fagyaszthatjuk - a rétegek közé tegyünk zsírpapírt.
Palacsintatölcsér füstölt pisztránggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1947 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Palacsintatölcsér füstölt pisztránggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
twitter