Crostini paprikatekerccsel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Crostini paprikatekerccsel
Adag: 5-6 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 levél spenót
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
1 kisebb bagett
igény szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Félbevágjuk a paprikákat, eltávolítjuk a csutkát és az ereket. Forró serpenyőbe tesszük a héjával felfelé, és sütjük, amíg a héja megfeketedik. Egy műanyag zacskóba téve hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk a héját (1. kép).

2. Eltávolítjuk a spenótlevelek vastag erezetét, és a leveleket egy tálba tesszük. Forró vizet öntünk rá, és félretesszük néhány percre, amíg a levelek megfonnyadnak. Leszűrjük, kihűtjük. Kinyomkodjuk belőle a vizet, és kisimítjuk a leveleket. Papírtörlővel megszárítjuk.

3. Kikészítünk két, egymást részben átfedő műanyag fóliát. Rátesszük a paprikát, szorosan egymás mellé téglalap alakban, hogy részben ezek is átfedjék egymást. Majd rájuk fektetjük a spenótleveleket (2. kép). A sárga paprikát szintén kisimítva tesszük ennek tetejébe harmadik rétegként - vigyázzunk, hogy ne maradjon ki hely köztük. Megszórjuk a petrezselyemmel. A műanyag fólia segítségével szorosan felcsavarjuk a paprikát hosszanti irányban, a fólia végét pedig szorosan lezárjuk. Majd becsomagoljuk az egészet még egy műanyag fóliába, és három órára a hűtőbe tesszük.

4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Felszeleteljük a kenyeret 1 centiméteres szeletekre. Egy sütőlapra tesszük, vékonyan megkenjük olívaolajjal, megszórjuk sóval, és 5-10 percig sütjük.

5. Kivesszük a paprikatekercset a fóliából, és másfél centiméteres karikákra vágjuk (3. kép). A crostinikre - pirítósokra - helyezzük a tekercseket, megszórjuk olajjal, és parmezánnal díszítjük.

Kb. 20 db-ot készíthetünk a megadott mennyiségekből.

Crostini paprikatekerccsel Crostini paprikatekerccsel Crostini paprikatekerccsel
6 órával korábban elkészíthetjük a kenyeret is, a paprikát is. De legfeljebb harminc perccel a tálalás előtt tegyük a kenyérre a paprikatekercseket, mert a kenyér megpuhulhat.
Crostini paprikatekerccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1221 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Crostini paprikatekerccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
szólj hozzá, értékelj