Karamellizált alma fekete kenyéren

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karamellizált alma fekete kenyéren
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vékony szeletre vágott fekete kenyér
18 dkg morzsolt márványsajt
6 dkg porcukor
1 szál apróra vágott szárzeller
2 evőkanál citromlé
3 dkg apróra vágott dió
3 dkg vaj

Elkészítés:

1. Meghámozzuk és kimagozzuk az almát (a zöld alma nem megfelelő ehhez az ételhez), és mindegyiket 12 cikkelyre vágjuk. Megkenjük citromlével, és jócskán meghintjük porcukorral. Felhevítjük a vajat egy serpenyőben, és mikor már habzik, beleteszünk néhány almaszeletet, és barnára sütjük, amíg karamellizálódik. Sütőpapíron hagyjuk kihűlni. A többit is megsütjük - pótoljuk a vajat, ha szükséges.

2. Összekeverjük a sajtot a dióval és a zellerrel egy tálban, és egy keveset kanalazunk mindegyik kerek fekete kenyér-szeletre. A tetejére helyezünk egy-egy sült almaszeletet.

A fenti mennyiségből 24 darabot készíthetünk.

Néhány órával korábban elkészíthetjük, és műanyag fóliával letakarva a hűtőben tároljuk.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Karamellizált alma fekete kenyéren
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1812 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Karamellizált alma fekete kenyéren
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
van itthon