Füstöltlazac-tekercs



Elkészítés:
1. Felverünk 1 tojást 1 teáskanál vízzel és egy fél teáskanál kukoricaliszttel. Ízesítjük. Egy felforrósított serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal. Beletesszük a felvert tojást és közepes hőmérsékleten vékony lepényt sütünk belőle (1. kép). A serpenyőben hűlni hagyjuk két percig, majd - sületlen oldalával felfelé - egy sima, tiszta felületre tesszük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ugyanezt tesszük a többi tojással is, tehát még öt omlettet készítünk.
2. Mindegyik omlettet sütőpapírra tesszük. Elosztjuk rajtuk a krémsajtot. Megszórjuk az ecetes gyömbérrel, a metélőhagymával és a lazaccal (2. kép). Fekete borssal ízesítjük. Finoman, de határozott mozdulatokkal - és a sütőpapír segítségével - feltekerjük az omlettet (3. kép). Műanyag fóliába csavarva a hűtőbe tesszük legalább 180 percre.
3. A tekercseket éles késsel 2 centiméteres szeletekre vágjuk - 36 db-ot kapunk - egyenetlen végeit eltávolítjuk. A petrezselyemmel díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |