Füstöltlazac-tekercs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Füstöltlazac-tekercs
Adag: 10 főre (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
20 dkg szeletelt, apróra vágott füstölt lazac
2 evőkanál apróra vágott, friss metélőhagyma
2 evőkanál apróra vágott ecetes gyömbér
3 teáskanál kukoricaliszt
12 és fél dkg puha krémsajt
ízlés szerint őrölt feketebors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Felverünk 1 tojást 1 teáskanál vízzel és egy fél teáskanál kukoricaliszttel. Ízesítjük. Egy felforrósított serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal. Beletesszük a felvert tojást és közepes hőmérsékleten vékony lepényt sütünk belőle (1. kép). A serpenyőben hűlni hagyjuk két percig, majd - sületlen oldalával felfelé - egy sima, tiszta felületre tesszük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ugyanezt tesszük a többi tojással is, tehát még öt omlettet készítünk.

2. Mindegyik omlettet sütőpapírra tesszük. Elosztjuk rajtuk a krémsajtot. Megszórjuk az ecetes gyömbérrel, a metélőhagymával és a lazaccal (2. kép). Fekete borssal ízesítjük. Finoman, de határozott mozdulatokkal - és a sütőpapír segítségével - feltekerjük az omlettet (3. kép). Műanyag fóliába csavarva a hűtőbe tesszük legalább 180 percre.

3. A tekercseket éles késsel 2 centiméteres szeletekre vágjuk - 36 db-ot kapunk - egyenetlen végeit eltávolítjuk. A petrezselyemmel díszítjük.

Füstöltlazac-tekercs Füstöltlazac-tekercs Füstöltlazac-tekercs
Egy nappal előre elkészíthetjük, a hűtőbe tesszük. Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Füstöltlazac-tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1366 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Füstöltlazac-tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook