Tőtike

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tőtike
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
kevés
A töltelékhez:
1 bögre rizs
2 gerezd fokhagyma
igény szerint tejföl
ízlés szerint kakukkfű
ízlés szerint borsikafű
ízlés szerint bors
igény szerint olívaolaj
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint pirospaprika

Elkészítés:

1. A leveleket alaposan megmossuk, a szőlőlevelek vastag szárát levágjuk. Lobogó forró vízzel leforrázzuk, lecsepegtetjük, papírtörlőn egy kicsit megszárítjuk.

2. A rizst sós vízben félkeményre főzzük.

3. Jó sok hagymát dinsztelünk, ennek egy része a töltelékbe, másik része majd a rétegek közé kerül.

4. Elkészítjük a tölteléket. A rizst a dinsztelt vöröshagymával és a kb. 10 cm-es gabonakolbásszal összedolgozzuk. (Ha nincs gabonakolbászunk, akkor helyette használjunk 2 gerezd fokhagymát és 1 evőkanál lereszelt füstölt sajtot.) Pirospaprikával, borssal, majoránnával fűszerezzük, s ha szükséges, kevés olívaolajjal tesszük gyúrhatóvá a masszát. Zúzott fokhagymával alaposan elkeverjük.

5. A kész masszát a szőlőlevelekbe töltjük. Ha nehéz becsavarni, vagy attól tartunk, hogy kibomlik főzés közben, cérnával átköthetjük.

6. Egy nagyobb lábos aljára kevés olajat öntünk, majd rétegeket képezünk a következő módon: felcsíkozott levelek, dinsztelt hagyma, fűszerek, töltelékes batyuk, addig rakosgatjuk, míg a lábos meg nem telik. Fűszer gyanánt ezúttal kevés sót, borsikafüvet (csombort), kakukkfüvet és majoránnát használunk diszkrét mennyiségben. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és készre főzzük. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.

Tőtike
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
108 finomenális vegetáriánus recept á la Laár ,
108 finomenális vegetáriánus recept á la Laár
(Vince Kiadó, 2010)

Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani. A szerző Laár András, a népszerű abszurd humorista és előadóművész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül főz is. Ez a kötet... bővebben...
Tőtike
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
108 finomenális vegetáriánus recept á la Laár ,
108 finomenális vegetáriánus recept á la Laár
(Vince Kiadó, 2010)

Különleges szakácskönyvet szeretnénk ezúton az olvasók figyelmébe ajánlani. A szerző Laár András, a népszerű abszurd humorista és előadóművész, a közismerten elkötelezett vegetáriánus, aki remekül főz is. Ez a kötet... bővebben...
pinterest