Lazacos uborkafalatkák

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lazacos uborkafalatkák
Adag: 1 tepsi (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg konzerv lazac
4 db szeletelt kígyóuborka
2 teáskanál citromos kakukkfű
25 dkg krémsajt
1 evőkanál friss, finomra vágott metélőhagyma
1 evőkanál friss, törött koriander
1 teáskanál citromlé
1 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl
A díszítéshez:
ízlés szerint vékonyra szeletelt paprika
vagy
ízlés szerint chilipaprika
vagy
ízlés szerint friss kapor

Elkészítés:

1. Mixerrel felverjük a krémsajtot, amíg egészen lágy lesz. Hozzáadjuk a lazacot, a tejfölt, a majonézt, a citromlét, a koriandert, a metélőhagymát, a citromos kakukkfüvet, valamint sót és borsot. Még legalább 1 percig keverjük.

2. Mindegyik vastagra vágott uborkaszeletre 1 teáskanál sajtos krémet teszünk, a kaporral díszítjük.

A fenti mennyiségből kb. 40 darabra számíthatunk.

Egy nappal korábban elkészíthetjük a lazacos krémet, és légmentesen lezárva tarthatjuk a hűtőben. Közvetlen tálalás előtt felszeleteljük az uborkát, és rákenjük a krémet.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Lazacos uborkafalatkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1166 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Lazacos uborkafalatkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
lexikon