Mini quiche Lorraine

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mini quiche Lorraine
Adag: 6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejszín
2 db tojás
2 szelet apróra vágott baconszalonna
½ teáskanál őrölt szerecsendió
6 dkg reszelt gruyere sajt
1 db apróra vágott hagyma
3 dkg vaj
A díszítéshez:
igény szerint friss metélőhagyma

Elkészítés:

1. Vékonyan kikenünk két 12 lyukú kerek tésztasütőt. A sütőt 190 fokra előmelegítjük (gáz: 5). Egy sima, 8 centiméter átmérőjű tésztaszaggatóval kivágjuk a formákat, és a lyukakba tesszük. Egyenletesen elosztjuk rajtuk a sajtot. Betakarjuk, és hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

2. Egy kis serpenyőben felhevítjük a vajat, és két-három percig sütjük a bacont és a hagymát, amíg megpuhulnak. Papírtörlőn lecsepegtetjük. Ha kihűlt, elosztjuk egyenletesen a tésztán. Összekeverjük egy tálban a tojást a tejszínnel, a szerecsendióval és frissen őrölt fekete borssal. Óvatosan a szalonnás keverék tetejére öntjük vagy kanalazzuk.

3. 2-3 szál metélőhagymát teszünk mindegyik quiche tetejére. 20 percig sütjük, amíg enyhén megbarnul. Forrón vagy melegen tálaljuk.

A fenti mennyiségekből 24 darabot készíthetünk.

Két nappal előre is elkészíthetjük a quichealapokat, és légmentesen lezárva hűtőben tarthatjuk. Szimpla rétegben lefagyasztva akár két hónapig is tárolható. Közepes, 180 fokos sütőben engedjük fel.
Mini quiche Lorraine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2104 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Mini quiche Lorraine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
facebook