Lazackanapé

| Lazacos palacsinta receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lazackanapé
Adag: 8-10 főre (50 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál tejföl
2 db tojás
12 és fél dkg sütőporos liszt
1 és ¼ dl tej
A tetejére:
12 és fél dkg szeletelt füstölt lazac
1 és ¼ dl tejföl
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál friss, apróra vágott metélőhagyma
2 teáskanál citromlé
1 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél

Elkészítés:

1. A lisztet egy tálba öntjük, és mélyedést nyomunk a közepébe. Összekeverjük a tojást a tejjel és a tejföllel, és a mélyedésbe öntjük. Simára keverjük a tésztát, és 10 percig pihentetjük.

2. Felforrósítunk egy serpenyőt, kikenjük olajjal vagy olvasztott vajjal. Teáskanállal beleszaggatjuk a tésztát, és addig sütjük, amíg buborékos lesz. Ekkor megfordítjuk, és aranyszínűre sütjük a másik oldalát. Félretesszük, és megsütjük a többit is.

3. A tetejére: összekeverjük a tejfölt, a majonézt, a citromlét, a metélőhagymát és a mentát, jó alaposan. Egy kis kupacot kanalazunk mindegyik pogácsára. A tetejére egy darab füstölt lazacot helyezünk, és citromhéjcsíkokkal díszítjük.

A fenti mennyiségből. kb. 50 darabot készíthetünk.

Előre megsüthetjük a lepénykéket, sőt: egy rétegben eltéve akár fagyasztóban is tarthatjuk egy hónapig. A tejfölös krémet is elkészíthetjük egy nappal korábban. Tálalás előtt legfeljebb egy órával készítsük el.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Lazackanapé
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1323 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Lazackanapé
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek