Marinált chilis gombák

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marinált chilis gombák
Eszközök: kés, keverőtál
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg apró szemű gomba
5 dl olívaolaj
1 db apróra vágott zöld chilipaprika
1 db apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
1 evőkanál törött, friss koriander
¼ teáskanál kristálycukor
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. A gombafejeket nedves papírtörlővel megtöröljük, és egy tálba tesszük.

2. Összekeverjük az olajat, a citromlevet, a fokhagymát, a cukrot és a chilit. A gombára öntjük, és így is összekeverjük alaposan, hogy az öntet bevonja a gombafejeket. Letakarjuk műanyag fóliával, és legalább 30 percig pácoljuk. Közvetlenül a tálalás előtt hozzáadjuk a fűszereket, ízesítjük és összekeverjük.

Előre marinálhatjuk a gombát, akár egy héttel korábban is, de hűtőbe tesszük.
Ha intenzívebb ízhatásra törekszünk, a fűszereket a pácolás előtt hozzáadhatjuk.
Marinált chilis gombák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1878 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Marinált chilis gombák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
tippek, fortélyok