Articsókapanzarotti

Articsókapanzerotti

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Articsókapanzarotti
Adag: 6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kockára vágott mozzarella sajt
3 db apróra vágott articsókaszív
2 dkg vaj
2 evőkanál finomra vágott, friss petrezselyem
2 evőkanál olívaolaj
1 kicsi szeletelt hagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg sovány, kockára vágott baconszalonna
A bekenéshez:
1 db tojás
A sütéshez:
igény szerint olaj
Olajos-boros tésztához:
¾ dl olívaolaj
1 db tojás
½ evőkanál kristálycukor
½ teáskanál sütőpor
25 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és fél teáskanálnyi sót egy tálban. A száraz hozzávalók közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az összekevert tojást, az olajat, a bort, és sima pengéjű késsel összekeverjük a tésztát. Kilisztezett felületen labdává gyúrjuk.

2. 3-4 percig gyúrjuk, amíg lágy lesz és rugalmas. Lefedjük, és félretesszük 30 percre. Kilisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 3 mm vastagságúra. 10 percig pihentetjük, majd 24 darab 8 centiméter átmérőjű kört vágunk ki belőle. A széleit megkenjük a tojással.

3. Mialatt a tészta pihen, felhevítjük az olajat és a vajat egy serpenyőben, beletesszük a húsos szalonnadarabokat, a hagymát, a fokhagymát és az articsókát. Lassan pirítjuk 10 percig, az utolsó egy-két percben hozzáadjuk a petrezselymet is. Levesszük a tűzről, lecsepegtetjük.

4. Egy teáskanálnyi szalonnás keveréket halmozunk mindegyik kör tetejére. Ráteszünk egy kis sajtot, és ízlés szerint sót, borsot. A tészta egyik felét ráhajtjuk a másikra, hogy betakarja a tölteléket. A szélét egy villával lenyomkodjuk. Egy nagy tálra vagy tepsibe helyezzük, és harminc percre a hűtőbe tesszük.

5. 2 ujjnyi olajat hevítünk egy serpenyőben. Az olaj hőmérséklete akkor megfelelő, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Kisütjük a panzarottikat mindkét oldalukon, egyszerre kettőt-hármat, amíg megdagadnak és aranyszínű lesznek. Szűrőkanállal kiszedjük, és papírtörlőre tesszük.

Száraz rozé illik hozzá.
Articsókapanzarotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 679 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Articsókapanzarotti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó