Sprotni bundában

Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg apróhús hering
vagy
20 dkg apróhal
vagy
20 dkg sprotni
½ teáskanál szódabikarbóna
1 db kissé felvert tojás
3 dkg finomliszt
3 evőkanál száraz fehérbor
2 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ kicsi reszelt hagyma
A sütéshez:
igény szerint olívaolaj
A tálaláshoz:
néhány gerezd citrom

Elkészítés:

1. Összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, és egy kis frissen őrölt fekete borsot is szórunk a tálba. Hozzáadjuk a tojást és a bort, simára keverjük, majd hozzáadjuk a petrezselymet, a fokhagymát, a hagymát és a sprotnit. Lefedjük, a hűtőbe tesszük 20 percre.

2. 2 ujjnyi olajat egy mély serpenyőben 180 fokra hevítünk. Az olaj akkor elég meleg, ha egy kenyérkocka 15 másodperc alatt aranyszínűre pirul benne. Beleteszünk evőkanállal a tésztából; amikor megdagad és a felszínén buborékok jelennek meg, óvatosan megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is.

3. Felitatjuk az olajat papírtörlőn, és azonnal, citromgerezdekkel tálaljuk.

Apróhalat vehetünk fagyasztva és konzervben is, kibelezni nem kell, hisz tényleg nagyon apró.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Sprotni bundában
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3899 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sprotni bundában
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
könyvek