Mini borjúsaltimbocca

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mini borjúsaltimbocca
Adag: 10 főre (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csokor friss zsályalevél
8 szelet prosciutto
50 dkg sovány borjúhús
2 teáskanál száraz sherry
2 teáskanál olaj
3 dkg vaj

Elkészítés:

1. A hurkapálcikákat (kb. 40 darabot) forró vízben áztatjuk kb. húsz percig, hogy ne égjenek meg, amíg sül a hús. A borjúhúst negyven vékony szeletre vágjuk, mindegyik nagyjából 3 x 6 centiméteres legyen. A prosciuttót pedig egy kicsit kisebbre, mint a borjút. Mindegyik borjúszeletre teszünk egy prosciutto darabot, majd egy friss zsályalevelet. Felszúrjuk a fapálcikára.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a vaj és az olaj felét, beletesszük a pálcikák felét, és magas hőmérsékleten sütjük, amíg a borjú megbarnul; akkor megfordítjuk, és megbarnítjuk a másik felét is.

3. A sherry felét a húsra öntjük, és megrázogatjuk egy kicsit a serpenyőt. Kivesszük a pálcikákat a serpenyőből, tálra helyezve rájuk öntjük a húslét; melegen tartjuk, amíg a másik adagot is megsütjük. Melegen tálaljuk, ráöntve a maradék levet.

Egy nappal előre elkészíthetjük a kis nyársakat. A hűtőben tároljuk, lefedve.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Mini borjúsaltimbocca
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Mini borjúsaltimbocca
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
bevásárlólista