Pestós és paradicsomos pirítós

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pestós és paradicsomos pirítós
Adag: 10 főre (30 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 nagy csíkokra vágott szárított paradicsom
1 db vékony szeletre vágott bagett
15 dkg vékonyra szeletelt parmezán sajt
A pestohoz:
5 dkg pekándió
1 csokor friss bazsalikomlevél
3 gerezd fokhagyma
dl olívaolaj

Elkészítés:

1. A pestóhoz mixerrel addig keverjük a bazsalikomleveleket, a pekándiót, az olajat és a fokhagymát, hogy teljesen egyneművé váljon.

2. Mindkét oldalon aranybarnára pirítjuk a kenyérszeleteket.

3. A pirítóst megkenjük pestóval, a tetejére teszünk egy kis szárított paradicsomot és parmezánt.

Előre elkészíthetjük a pestót - akár néhány nappal korábban -, és üvegben tároljuk. A tetejére egy vékony réteg olívaolajat öntünk, hogy elfedje. A pestót jégkockatartóban le is fagyaszthatjuk, és amikor szükséges, hagyjuk felengedni.
Pestós és paradicsomos pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1404 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Pestós és paradicsomos pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek