Pestós és paradicsomos pirítós
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 10 főre (30 szelet)
A pestohoz:
Elkészítés:
1. A pestóhoz mixerrel addig keverjük a bazsalikomleveleket, a pekándiót, az olajat és a fokhagymát, hogy teljesen egyneművé váljon.
2. Mindkét oldalon aranybarnára pirítjuk a kenyérszeleteket.
3. A pirítóst megkenjük pestóval, a tetejére teszünk egy kis szárított paradicsomot és parmezánt.
Előre elkészíthetjük a pestót - akár néhány nappal korábban -, és üvegben tároljuk. A tetejére egy vékony réteg olívaolajat öntünk, hogy elfedje. A pestót jégkockatartóban le is fagyaszthatjuk, és amikor szükséges, hagyjuk felengedni.