Sonkás és ananászos pizzatekercsek



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáz: 4). Kikenünk két tepsit olajjal. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, és ujjunkkal össze morzsoljuk, amíg zsemlemorzsára nem emlékeztet az állaga. Egy mélyedést vájunk a közepébe, és beleöntjük majdnem az összes tejet. Egy sima pengéjű késsel, vágómozdulatokkal össze keverjük a tésztát. Gombóc formájúra gyúrjuk, és enyhén kilisztezett felületre tesszük. Kettévágjuk, és mindkét felét nagyjából 20 x 30 centiméteres téglalap alakúra, kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. Rákenjük a paradicsompürét úgy, hogy körben 1 centiméteres peremet hagyunk.
2. Összekeverjük a hagymát, az ananászt, a sonkát, a cheddar sajtot és a petrezselymet. Egyenletesen a paradicsompürére kenjük, de ezúttal 2 centiméteres peremet hagyunk körben. A sütőpapírt „sorvezetőnek" használva, a hosszabbik oldala felől feltekerjük a tésztát.
3. Mindkét tekercset nyolc egyforma méretű szeletre vágjuk. A darabokat a tepsire tesszük, és 20 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Melegen tálaljuk