Sonkás és ananászos pizzatekercsek

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sonkás és ananászos pizzatekercsek
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg darabolt sonka
4 szelet finomra vágott ananász
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
8 dkg reszelt cheddar sajt
2 kisebb fej finomra vágott hagyma
4 evőkanál paradicsompüré
1 és ¼ dl tej
4 dkg darabolt vaj

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáz: 4). Kikenünk két tepsit olajjal. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a vajat, és ujjunkkal össze morzsoljuk, amíg zsemlemorzsára nem emlékeztet az állaga. Egy mélyedést vájunk a közepébe, és beleöntjük majdnem az összes tejet. Egy sima pengéjű késsel, vágómozdulatokkal össze keverjük a tésztát. Gombóc formájúra gyúrjuk, és enyhén kilisztezett felületre tesszük. Kettévágjuk, és mindkét felét nagyjából 20 x 30 centiméteres téglalap alakúra, kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk. Rákenjük a paradicsompürét úgy, hogy körben 1 centiméteres peremet hagyunk.

2. Összekeverjük a hagymát, az ananászt, a sonkát, a cheddar sajtot és a petrezselymet. Egyenletesen a paradicsompürére kenjük, de ezúttal 2 centiméteres peremet hagyunk körben. A sütőpapírt „sorvezetőnek" használva, a hosszabbik oldala felől feltekerjük a tésztát.

3. Mindkét tekercset nyolc egyforma méretű szeletre vágjuk. A darabokat a tepsire tesszük, és 20 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz. Melegen tálaljuk

Sonkás és ananászos pizzatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1469 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Sonkás és ananászos pizzatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
most van szezonja