Gyöngyhagyma roston

| Marinált hagyma receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyöngyhagyma roston
Eszközök: kés, sütő, sütőtál
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg savanyított gyöngyhagyma
2 dl olívaolaj
2 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

1. A sütőt 160 fokra melegítjük (gáz: 2-3). Egy sütőedényben másfél óráig sütjük a hagymát. Hagyjuk kihűlni. A gyökerét és a legkülső héját eltávolítjuk - vigyázzunk, hogy a hagyma maradjon épen, egészben! Forró vízzel kiöblítünk egy széles nyakú üveget, majd a sütőben megszárítjuk (ne töröljük). Beletesszük a hagymát az üvegbe.

2. A balzsamecetet és a puha cukrot egy kis, csavart tetejű üvegben addig keverjük, amíg a cukor teljesen elolvad. Hozzáadjuk az olajat is, rácsavarjuk az üvegre a tetejét, és jó alaposan rázzuk, amíg teljesen elkeveredik - a keverék világosabb lesz, és ha állni hagyjuk, rétegesre ülepszik.

3. Az ecetes keveréket a hagymára öntjük, lezárjuk az üveget, és fejre állítjuk, hogy alaposan bevonja. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, néha megforgatjuk az üveget. Utána szobahőmérsékletűre hagyjuk melegedni, és alaposan felrázzuk, mielőtt tálaljuk.

A savanyítani való hagymák rendszerint nagyon kicsik (ezért is nevezik gyöngyhagymának). Ha akad is egy-egy nagyobb köztük, nem szükséges hosszabb ideig főzni. A megadott marinálási idő viszont a minimum - akár három napig is pácolhatjuk a hagymát a hűtőben. Az ecetes oldat olykor rétegeződik; ez nem baj, kavarjuk fel.
Gyöngyhagyma roston
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Gyöngyhagyma roston
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
bevásárlólista