Olasz húsgombócok

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz húsgombócok
Adag: 5-6 főre (25 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sovány darált marhahús
1 fej reszelt hagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 dkg fehér, friss zsemlemorzsa
4 dkg apróra vágott, kimagozott fekete olajbogyó
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál finomra vágott petrezselyem
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Összekeverjük a darált húst a hagymával, a fokhagymával, a zsemlemorzsával, az olajbogyóval, az oregánóval, a petrezselyemmel, és ízlés szerint sóval és fekete borssal. Kézzel alaposan összedolgozzuk.

2. Teáskanálnyi masszából golyókat formálunk. Könnyebb, ha nedves kézzel csináljuk. Kevés olajat megforrósítunk, és adagonként kisütjük a golyókat, amíg megbarnulnak, és átsülnek.

A fenti mennyiségekből kb. 25 golyót készíthetünk.

Előre elkészíthetjük a húsos masszából a golyókat és lefedve a hűtőben tároljuk, vagy kisütjük, és úgy tesszük a hűtőbe. Fóliával letakarva, 160 fokos sütőben újramelegíthető. Le is fagyaszthatjuk.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Olasz húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1359 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Olasz húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó