Töltött szardínia

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött szardínia
Adag: 4 főre (16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 nagyobb szardínia
2 db kissé felvert tojássárgája
3 és fél dkg reszelt parmezán sajt
2 evőkanál finomra vágott kapribogyó
2 gerezd zúzott fokhagyma
6 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
2 db citrom leve

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáz: 6). Kikenünk egy tepsit.

2. Levágjuk a szardíniák fejét, végighasítjuk a hasukon (1. kép), szétnyitjuk, és óvatosan kiemeljük a gerincet, hogy a farka egyben maradjon (2. kép). Megmossuk a halakat, majd papírtörlőn megszárítjuk.

3. Összekeverjük a zsemlemorzsát, fokhagymát, kapribogyót, parmezánt, frissen őrölt fekete borsot adunk hozzá, és annyi tojássárgáját, hogy összeálljon a töltelék. Kanállal teszünk egy keveset mindegyik nyitott halra (3. kép), a tepsire fektetjük, 20 percig sütjük, illetve amíg aranybarna lesz. Melegen és hidegen is tálalhatjuk, de spricceljük meg citromlével.

Töltött szardínia Töltött szardínia Töltött szardínia
Olykor lehet filézett szardíniát kapni. Így egyszerűbb és gyorsabb a töltött szardínia elkészítése.
Egy nappal előre elkészíthetjük a halat és a tölteléket, és külön-külön hűtve tároljuk. Állítsuk össze akár néhány órával korábban.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Töltött szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1424 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Töltött szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
google+