Szardínia szőlőlevélben



Elkészítés:
1. Ha konzerv szőlőlevelet használunk, vízben áztatjuk 30 percig, lecsepegtetjük, megszárítjuk. Ha friss a szőlőlevél, forró vízben áztatjuk 2-3 percig, majd leöblítjük hideg vízzel, lecsurgatjuk, megszárítjuk. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük.
2. Evőkanálnyi olajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük a fokhagymát, az újhagymát és a fenyőmagot. Közepes tűzön kevergetjük, amíg a fenyőmag barnulni kezd. Egy tálban hozzáadjuk a petrezselymet, a citromhéjat és a zsemlemorzsát. Sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük.
3. A szardíniába töltjük a keveréket, és a szőlőlevelekbe csomagoljuk. Jól kilisztezett sütőedénybe helyezzük a csomagokat, egyetlen rétegben. Rálocsoljuk a maradék olívaolajat, és 30 percig sütjük. Szobahőmérsékleten tálaljuk.