Szardínia szőlőlevélben

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szardínia szőlőlevélben
Adag: 6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db szardínia
12 db friss szőlőlevél
vagy
12 db konzerv szőlőlevél
3 evőkanál friss zsemlemorzsa
2 teáskanál reszelt citromhéj
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 szál finomra vágott zöldhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

1. Ha konzerv szőlőlevelet használunk, vízben áztatjuk 30 percig, lecsepegtetjük, megszárítjuk. Ha friss a szőlőlevél, forró vízben áztatjuk 2-3 percig, majd leöblítjük hideg vízzel, lecsurgatjuk, megszárítjuk. A sütőt 180 fokra (gáz: 4) előmelegítjük.

2. Evőkanálnyi olajat hevítünk egy serpenyőben, beletesszük a fokhagymát, az újhagymát és a fenyőmagot. Közepes tűzön kevergetjük, amíg a fenyőmag barnulni kezd. Egy tálban hozzáadjuk a petrezselymet, a citromhéjat és a zsemlemorzsát. Sóval és őrölt fekete borssal ízesítjük.

3. A szardíniába töltjük a keveréket, és a szőlőlevelekbe csomagoljuk. Jól kilisztezett sütőedénybe helyezzük a csomagokat, egyetlen rétegben. Rálocsoljuk a maradék olívaolajat, és 30 percig sütjük. Szobahőmérsékleten tálaljuk.

Előre elkészíthetjük a szardíniát a töltelékkel, és lefedve hűtőszekrényben tároljuk. Aznap kivesszük, meglocsoljuk az olajjal, és néhány órával a tálalás előtt megsütjük.
Szardínia szőlőlevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1504 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Szardínia szőlőlevélben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
cikkek