Fűszeres kecskesajt

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fűszeres kecskesajt
Eszközök: grillező, kés, keverőtál
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg puha kecskesajt
1 teáskanál finomra vágott majoránna
3 teáskanál konzerv piros bors
vagy
3 teáskanál konzerv zöldbors
20 dkg konzerv szőlőlevél
igény szerint rozskenyér

Elkészítés:

1. A szőlőleveleket hőálló tálba tesszük, forró vizet öntünk rá, hogy kimossa a sós vizet. Lecsurgatjuk, és papírtörölközővel megszárítjuk.

2. Összekeverjük egy lapos tálban a lecsurgatott finomra vágott borsot és a majoránnát, és jó alaposan beleforgatjuk a kecskesajt gurigákat. Néhány szőlőlevelet (fényes oldalával lefelé) a munkaasztalra helyezünk, és becsomagoljuk velük a sajtokat. Ez megakadályozza, hogy a sajt szétfőjön.

3. A sajtot mindkét oldalán három percig sütjük platnin vagy grillben - illetve amíg a szőlőlevelek elfeketednek. Tányérra tesszük, megvárjuk, hogy szobahőmérsékletre hűljön. (A sajt forrón túl puha, de hűlés közben kissé megkeményedik.) Ollóval levágjuk róla a szőlőleveleket, és rozskenyéren tálaljuk a sajtot.

Néhány órával korábban becsomagolhatjuk a sajtokat a szőlőlevelekbe.
Fűszeres kecskesajt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1727 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Fűszeres kecskesajt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
ételfotó