Pesto paradicsomban

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pesto paradicsomban
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg reszelt parmezán sajt
2 evőkanál pirított fenyőmag
6 dkg friss, apróra vágott petrezselyemzöld
50 dkg paradicsom
másfél dkg szobahőmérsékletű vaj
másfél dkg friss bazsalikomlevél
dl olívaolaj
2 gerezd durvára vágott fokhagyma

Elkészítés:

1. Mixerrel összekeverjük a petrezselymet, fokhagymát, fenyőmagot és az olajat.

2. Hozzáadjuk a parmezánt, a bazsalikomleveleket, a vajat és ízlés szerint őrölt borsot, alaposan összekeverjük.

3. Levágjuk a paradicsomok tetejét (egy keveset kiveszünk a belsejükből is, hogy több töltelék férjen bele).

4. A pestokeverékből egy keveset a paradicsomok tetejére kanalazunk.

A pestót akár napokkal korábban is elkészíthetjük. Kanalazzuk üvegbe, és a tetejére öntsünk egy vékony réteg olajat, hogy védjük a levegőtől és az elszíneződéstől. Mélyhűtve is tárolhatjuk: lapos dobozba tesszük, a tetejére műanyag fóliát helyezünk. Előre is levághatjuk a paradicsom tetejét, megtölthetjük, és tálalásig hűtőben tartjuk.
Pesto paradicsomban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1370 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
Pesto paradicsomban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen vendégváró falatok Nélkülözhetetlen vendégváró falatok
(Vince Kiadó, 2004)

A vendégváró falatok a szakácsművészet modern, rugalmas és látványos elemei. Gusztusos "apróságok" elegáns tálalásban - a hangsúly mégis mindenkor az egyszerűségen és az ízléses tálaláson van. Sem kés, sem villa nem... bővebben...
vegetáriánus ételek