Orsótészta-saláta avokádóval, paradicsommal és mozzarellával



Elkészítés:
1. A fenyőmagot sütőlemezen szétterítve, előmelegített grillsütőben 1-2 percig pirítjuk, majd félretesszük hűlni.
2. Egy nagy lábosban gyöngén megsózott vizet forralunk. Beletesszük az orsótésztát, az olívaolajat, és addig főzzük, hogy éppen csak megpuhuljon (al dente). A tésztát leszűrjük, hideg vízben leöblítjük, majd ismét leszűrjük, és félretesszük hűlni.
3. A paradicsomot és a mozzarella sajtot vékony szeletekre vágjuk (1.kép).
4. Az avokádót félbevágjuk (2. kép), eltávolítjuk a magját és a héját. Hosszában vékonyan felszeleteljük, citromlével meglocsoljuk, hogy ne színeződjön el.
5. Az öntethez egy kis tálkában összeelegyítjük az olajat (3.kép), az ecetet, a mustárt és a cukrot, ízlés szerint fűszerezzük.
6. A paradicsom- és mozzarella-, valamint az avokádószeleteket váltakozva, egymást átfedve, körben elrendezzük egy nagy tál szélén.
7. A tésztát összekeverjük az öntet felével és az aprított bazsalikommal, ízlés szerint fűszerezzük. A tésztát a tál közepére halmozzuk, leöntjük a megmaradt öntettel. Rászórjuk a pirított fenyőmagot, és friss bazsalikomlevéllel díszíve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |