Tésztasaláta kecskesajttal, körtével és dióval



Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk. Beletesszük a penne tésztát, 1 evőkanálnyit az olajból, és addig főzzük, hogy éppen csak megpuhuljon, de még harapni lehessen. A tésztát leszűrjük, hideg folyó vízzel leöblítjük, ismét leszűrjük, és félretesszük hűlni.
2. A radikkiót és a galambbegysalátát egy nagy salátástálba tesszük (1. kép), és jól összekeverjük. Rátesszük a tésztát, a diót, a körteszeleteket, a bazsalikomot és a zsázsaleveleket (2. kép).
3. Egy kis kancsóban összevegyítjük a citromlét, a megmaradt olívaolajat (3. kép) és az ecetet. A keveréket ráöntjük a salátára és alaposan összekeverjük, hogy az öntet jól átjárja a leveleket.
4. Hozzáadjuk a paradicsomnegyedeket, a hagymaszeleteket, a reszelt sárgarépát és a kecskesajtdarabokat. Két villa segítségével mindezt alaposan összeforgatjuk. A salátát tálalás előtt legalább 60 percre hűtőbe tesszük.
![]() |
![]() |
![]() |