Nizzai saláta kagylótésztával

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg paradicsom
2 fej zöldsaláta
4 db keményre főzött tojás
1 evőkanál olívaolaj
15 dkg zöldbab
1 ⅔ dl tej
10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A Vinaigrette-mártáshoz:
dl fehérborecet
1 teáskanál mustár
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban kissé megsózott vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, az olívaolajat, és addig főzzük, hogy éppen csak megpuhuljon (al dente). Leszűrjük, és hideg vízben leöblítjük.

2. Egy kis serpenyőben sózott vizet forralunk, 10-12 percig főzzük benne a zöldbabot, nem túl puhára. Leszűrjük, hideg vízben leöblítjük, majd újra leszűrjük, és félretesszük.

3. A szardellát egy lapos tálba tesszük, leöntjük tejjel, és 10 percre félretesszük (1. kép), közben nagy darabokra tépkedjük a salátaleveleket (2. kép). Forrásban lévő vízben 1-2 percig blansírozzuk a paradicsomot, majd leszűrjük, lehúzzuk a héját. A húsát durvára daraboljuk (3. kép). A kemény tojásokat megtisztítjuk, negyedeljük. A tonhalat is feldaraboljuk.

4. A szardellát leszűrjük és a tésztához tesszük. A saláta összes hozzávalóját, a zöldbabot és az olívabogyót is nagy tálba rakjuk, majd óvatosan összekeverjük.

6. A vinaigrette-mártáshoz összekeverjük valamennyi összetevőt és a hűtőben tartjuk egészen a felhasználásig. Közvetlenül a tálalás előtt öntjük csak a salátára.

Nizzai saláta kagylótésztával Nizzai saláta kagylótésztával Nizzai saláta kagylótésztával
Forrásban lévő vízben 1-2 percig "blansírozott" paradicsom szinte puhára fő. Korlátozzuk ezt az időt inkább 5-10 másodpercre, majd hideg vízben hűtsük le.
Nizzai saláta kagylótésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1531 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Nizzai saláta kagylótésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
vegetáriánus ételek