Rizsmetéltes tekercsek zöldségekkel és csírával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizsmetéltes tekercsek zöldségekkel és csírával
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ nagyobb ferdén vékonyra karikázott sárgarépa
½ db kimagozott, csíkokra vágott kígyóuborka
12 dkg száraz rizsmetélt
vagy
4 lap pirított nori-lap
2 db zöld, apróra vágott újhagyma
1 csipet
1 teáskanál kristálycukor
2 teáskanál rizsecet
igény szerint wasabikrém

Elkészítés:

1. A tésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Leöblítjük, lecsepegtetjük, és papírtörlővel leitatjuk. A paprikát forró grillbe tesszük, és addig sütjük, míg a héja megfeketedik. Egy nejlonzacskóban vagy műanyag dobozban hagyjuk kihűlni, meghámozzuk, a húsát csíkokra vágjuk.

2. A rizsecetet, a cukrot és a sót egy nagy tálba tesszük, és addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Beletesszük a megfőtt tésztát és az apróra vágott újhagymát, összekeverjük.

3. Egy algalapot a bambuszgyékényre fektetünk, sima oldalával lefelé, úgy, hogy a hosszabb széle legyen felénk. A tésztás keverék negyedét elterítjük az algalap alsó harmadán.

4. A tésztára egy csíkban wasabit kenünk. A tetejére rátesszük a sült paprika egynegyedét, majd egy csík uborkát, és mellé egy csík sárgarépát. A tölteléket megszórjuk a csíra negyedével.

5. A bambuszgyékénnyel lassan feltekerjük az algalapot a töltelékkel. A töltelék nélkül hagyott sávot a tekercsre nyomkodjuk, hogy lezárja. A tekercset vágódeszkára tesszük, és nagyon éles, benedvesített késsel 6 egyforma darabra vágjuk. Elkészítjük a többi tekercset is. Gyömbéres szezámolajos mártással kínáljuk.

Gyömbéres szezámolajos mártás

Gyömbéres szezámolajos mártás
0.25 teáskanál szezámolaj
1 darabka friss, 4 cm-es gyömbér
1 teáskanál rizsecet
2 evőkanál szaké
2 evőkanál mirin
4 evőkanál japán szójaszósz

1. A gyömbért kis tálkába reszeljük, majd egy teáskanál hátával kinyomkodjuk. Leöntünk róla 1 teáskanálnyi friss gyömbérlevet, a pépet kidobjuk.

2. A gyömbérlevet a szójaszósszal, a mirinnel, a szakéval, a szezámolajjal meg a rizsecettel kis tálba tesszük, és összekeverjük. Azonnal is tálalhatjuk, vagy jól záródó dobozban egy hétig eláll a hűtőben.

Rizsmetéltes tekercsek zöldségekkel és csírával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
Rizsmetéltes tekercsek zöldségekkel és csírával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sushi Sushi
(Vince Kiadó, 2011)

A sushi jóval több nyers halnál és rizsnél. A japán konyha eme elegáns és stílusos ága végtelenül változatos és sokoldalú: a sushi készülhet főtt hallal, hússal, tojással, sajttal és szinte bármilyen zöldséggel. Amíg a... bővebben...
recept beküldése