Sült padlizsán tésztával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült padlizsán tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db padlizsán
25 dkg rövid tészta
vagy
25 dkg penne
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
3 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 teáskanál szárított oregánó
5 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy apróra vágott hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy lábosban enyhén sózott vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, 1 evőkanál olívaolajat, és addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul, de még harapni lehet (al dente). Leszűrjük, és melegen tartjuk.

2. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, a belső részét körülmetsszük, óvatosan, nehogy kilyukasszuk a héját. Kanállal kivájjuk a húsát (1. kép). A héját belül megkenjük olajjal. A padlizsán húsát feldaraboljuk, majd félretesszük.

3. Egy serpenyőben a megmaradt olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, azt is pároljuk 1 percet, majd a feldarabolt padlizsánt is a serpenyőbe tesszük (2. kép), és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot és az oregánót, ízlés szerint fűszerezzük A keveréket felforraljuk, és lassan főzzük, amíg besűrűsödik. Elvesszük a tűzhelyről, és belevegyítjük a tésztát.

4. Egy sütőlemezt megkenünk olajjal, és egy sorban elhelyezzük rajta a padlizsánhéjakat. A paradicsomos tészta felét a padlizsánokba töltjük (3. kép), megszórjuk a mozzarellával, majd a megtöltött padlizsánokra ráhalmozzuk a paradicsomos tésztakeverék másik felét. A tetejét megszórjuk parmezán és zsemlemorzsa keverékével.

5. 200 °C-ra melegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sül. Zöldsalátával tálaljuk.

Sült padlizsán tésztával Sült padlizsán tésztával Sült padlizsán tésztával
Sült padlizsán tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2339 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Sült padlizsán tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
tippek, fortélyok