Tésztafészek zöldséggel töltve



Elkészítés:
1. Kivajazzuk egy 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját és oldalát.
2. Egy nagy fazékban enyhén sózott vizet forralunk. Beletesszük a cérnametéltet, az olívaolajat, és addig főzzük, míg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, és közé keverünk 2 evőkanál vajat.
3. A tésztát a tortasütő aljára és oldalára nyomkodjuk, és körben az oldalán peremet alakítunk ki (1. kép).
4. A megmaradt vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne.
5. A gombát és a paprikakarikákat is a serpenyőbe tesszük, és állandóan keverve, megforgatva, 2-3 percig pároljuk (2. kép). A hagymát, a gombát meg a paprikát a metélt gyűrűbe kanalazzuk (3. kép), és egyenletesen elterítve az aljához nyomjuk.
6. Egy keverőtálban összedolgozzuk a tejet és a kissé felvert tojást. Oregánóval, szerecsendióval és fekete borssal ízesítjük. A keveréket óvatosan a zöldségre öntjük, és megszórjuk sajttal.
7. A tortaformát 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk. 40-45 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul.
8. A zöldséges fészket tálra csúsztatjuk. Bazsalikomos paradicsomsalátával tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |