Tésztafészek zöldséggel töltve

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztafészek zöldséggel töltve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej apróra vágott hagyma
15 dkg szeletelt csiperkegomba
1 db kimagozott, karikára vágott zöldpaprika
25 dkg cérnametélt
vagy
25 dkg spagetti
1 ⅔ dl tej
2 evőkanál tejszín
1 teáskanál szárított oregánó
6 evőkanál vaj
1 evőkanál olívaolaj
3 db tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
igény szerint reszelt parmezán sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Kivajazzuk egy 20 cm átmérőjű, kapcsos tortaforma alját és oldalát.

2. Egy nagy fazékban enyhén sózott vizet forralunk. Beletesszük a cérnametéltet, az olívaolajat, és addig főzzük, míg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, és közé keverünk 2 evőkanál vajat.

3. A tésztát a tortasütő aljára és oldalára nyomkodjuk, és körben az oldalán peremet alakítunk ki (1. kép).

4. A megmaradt vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, a hagymát üvegesre pároljuk benne.

5. A gombát és a paprikakarikákat is a serpenyőbe tesszük, és állandóan keverve, megforgatva, 2-3 percig pároljuk (2. kép). A hagymát, a gombát meg a paprikát a metélt gyűrűbe kanalazzuk (3. kép), és egyenletesen elterítve az aljához nyomjuk.

6. Egy keverőtálban összedolgozzuk a tejet és a kissé felvert tojást. Oregánóval, szerecsendióval és fekete borssal ízesítjük. A keveréket óvatosan a zöldségre öntjük, és megszórjuk sajttal.

7. A tortaformát 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk. 40-45 percig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul.

8. A zöldséges fészket tálra csúsztatjuk. Bazsalikomos paradicsomsalátával tálaljuk.

Tésztafészek zöldséggel töltve Tésztafészek zöldséggel töltve Tésztafészek zöldséggel töltve
Tésztafészek zöldséggel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 722 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Tésztafészek zöldséggel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
bevásárlólista