Pirított zöldséges tészta



Elkészítés:
1. Egy nagy fazékban enyhén sózott vizet forralunk. Beletesszük a tésztát, egy evőkanál olívaolajat, s addig főzzük, míg a tészta éppen csak megpuhul. Leszűrjük, visszatesszük a lábosba, és melegen tartjuk.
2. Egy nagy serpenyőben enyhén megsózott vizet forralunk. Beletesszük a sárgarépát és a kis kukoricacsöveket, 2 percig főzzük. Hideg vízben öblítjük, és leszűrjük.
3. A kukoricaolajat megforrósítjuk egy előmelegített wokban. Beletesszük a gyömbérgyökeret, és közepes hőfokon 1 percig keverjük-sütjük. A gyömbért kidobjuk.
4. A hagymát, a fokhagymát, a paprikákat, a zellert a wokba (vagy a serpenyőbe) tesszük, és 2 percig keverjük-sütjük (1. kép). Hozzáadjuk a sárgarépát, a bébi kukoricacsöveket, és ismét 2 percig keverjük-sütjük. Hozzákeverjük a tésztát is (2. kép).
5. A kukoricalisztet és a vizet lágy masszává dolgozzuk. Hozzákeverjük a szójaszószt (3. kép), a sherryt és a világos mézet. A kukoricalisztes keveréket a tésztára öntjük, és néha megkeverve, 2 percig főzzük. Adhatunk hozzá egy kis borsmártást. Tegyük át tálalóedénybe, és máris kínálhatjuk.
![]() |
![]() |
![]() |