Hazafias tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hazafias tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg masnitészta
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint
igény szerint pecorino sajt

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban kissé sózott vizet forralunk, beletesszük a masnitésztát, 1 evőkanál olívaolajat, és addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük, és visszatesszük a lábosba.

2. A paradicsomokat félbevágjuk (1. kép), a borsmustárlevelet megtisztítjuk, éles kést használva.

3. Megmelegítjük a meghagyott olajat egy nagy serpenyőben, 1 percig pároljuk benne a paradicsomot (2. kép), hozzáadjuk a tésztát és a borsmustárlevelet, ügyesen összekeverjük (3. kép), átmelegítjük, és ízlés szerint fűszerezzük.

4. Közben zöldséghámozóval vékony forgácsokat vágunk a sajtból.

5. A masnitésztát és a zöldségeket előmelegített tálalóedénybe tesszük. A juhsajtforgácsokkal díszítve, azonnal tálaljuk.

Hazafias tészta Hazafias tészta Hazafias tészta
A pecorino sajtnak erős íze van, csak kis mennyiséget tanácsos használni belőle.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Hazafias tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1557 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Hazafias tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
cikkek