Makarónipalacsinta

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Makarónipalacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg rövid makaróni
12 dkg apróra vágott, kimagozott piros húsú paprika
1 ⅔ dl tejszín
5 dkg liszt
4 evőkanál vaj
4 evőkanál olaj
4 db tojás
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A tálaláshoz:
igény szerint sült póréhagyma
néhány szem laskagomba

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban vizet forralunk, és 8 percig főzzük a kukoricacsöveket. Leszűrjük, hideg folyó víz alatt 3 percig öblítjük. A kukoricaszemeket óvatosan papírtörlőre fejtjük (1. kép), és félretesszük száradni.

2. A vajból 2 evőkanálnyit megolvasztunk egy serpenyőben. A paprikákat kis lángon 4 percig pároljuk, néha megkeverve, majd lecsöpögtetve papírtörlőre tesszük száradni.

3. Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk, beletesszük a makarónit, és 12 percig éppen csak puhára főzzük, hogy még harapni lehessen. Leszűrjük a makarónit, és hideg vízben hűlni hagyjuk.

4. Egy tálban sima masszává dolgozzuk össze a tejszínt, a lisztet, egy csipetnyi sót és a tojások sárgáját. A keverékhez hozzáadjuk a kukoricaszemeket és a paprikakockákat (2. kép). A makarónit leszűrjük, és azt is belevegyítjük a tejszínes keverékbe. Ízlés szerint jól megborsozzuk.

5. Egy nagy serpenyőben megforrósítjuk a megmaradt vajat az olajjal együtt. Egy kanálnyi keveréket teszünk a serpenyőbe és lapos palacsinta formájúra nyomjuk szét. Mindkét oldalán aranybarnára sütjük (3. kép). Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a keverékünk. Párolt laskagombával és sült póréhagymával azonnal tálaljuk.

Makarónipalacsinta Makarónipalacsinta Makarónipalacsinta
Ha a recept szerint ajánlott zsenge kukoricát megfőzzük, nem fogjuk tudni lemorzsolni, éppen azért mert zsenge. Éles késsel levághatók a főzött szemek. Sokkal egyszerűbben elkészíthetjük, ha konzerv vagy mélyhűtött zsenge kukoricát használunk.
Makarónipalacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1497 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Makarónipalacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
szólj hozzá, értékelj