Olívás szélesmetélt fokhagymás diómártással

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olívás szélesmetélt fokhagymás diómártással
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 gerezd zúzott fokhagyma
30 dkg dióbél
8 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 ⅔ dl tejszín
15 dkg kimagozott fekete olajbogyó
3 dl tej
2 szelet vastag szeletre vágott kenyér
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A kenyeret egy lapos tálba tesszük, és leöntjük a tejjel (1. kép). Félretesszük, és megvárjuk, hogy a kenyér alaposan magába szívja a tejet.

2. A diót szétterítjük egy sütőlemezen, és 5 percre 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, hogy aranyszínűre pörkölődjön. Hűlni hagyjuk.

3. A tejjel átitatott kenyeret, a diót, a fokhagymát, az olajbogyót, a parmezán sajtot és 6 evőkanál olívaolajat robotgépben péppé őröljük (2. kép). Tetszés szerint kissé sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a tejszínt (3. kép).

4. Egy nagy fazékban enyhén megsózott vizet forralunk. Beletesszük a tésztát és 1 evőkanálnyit a megmaradt olajból, s addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul (al dente). A metéltet leszűrjük, és jól összekeverjük a megmaradt olajjal.

5. A tésztát tányérokra osztjuk szét, rákanalazzuk a fokhagymás diómártást. A tetejét megszórjuk friss petrezselyemmel.

Olívás szélesmetélt fokhagymás diómártással Olívás szélesmetélt fokhagymás diómártással Olívás szélesmetélt fokhagymás diómártással
Olívás szélesmetélt fokhagymás diómártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1806 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Olívás szélesmetélt fokhagymás diómártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
facebook