Tésztasaláta lila és fehér káposztával



Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a csőtésztát, 1 evőkanál olívaolajat, és addig főzzük, míg éppen csak megpuhul (al dente). Leszűrjük és hideg vízben leöblítjük, majd ismét leszűrjük és félretesszük.
2. Egy nagy lábosban enyhén sózott vizet forralunk. 5 percig főzzük benne a gyalult vörös káposztát (1. kép). Alaposan leszűrjük, és félretesszük.
3. Egy nagy lábos forrásban lévő enyhén sózott vízben most a fehér káposztát főzzük 5 percig. Leszűrjük, és félretesszük hűlni.
4. A tésztát összekeverjük a vörös káposztával és az almával (2. kép). A fehér káposztát összekeverjük a szalonnával vagy a sonkával.
5. Egy kis tálban összevegyítjük a megmaradt olajat, az ecetet (3. kép) és a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Mindkét káposztakeverékre öntetet locsolunk, majd végül összekeverjük őket. Azonnal tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |