Fokhagymás-majonézes tésztasaláta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fokhagymás-majonézes tésztasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl otthon készített fokhagymás majonéz
30 dkg penne
8 db hámozott, darabolt alma
4 db citrom leve
2 nagyobb fejes saláta
1 db szeletelt zellergumó
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük és szárazra törölgetjük (1. kép). 60 percre betesszük a hűtőbe, hogy ropogósak legyenek.

2. Közben egy nagy lábosban enyhén sózott vizet forralunk. Beletesszük a tésztát és az olívaolajat, s addig főzzük, hogy éppen csak megpuhuljon (al dente). A tésztát leszűrjük, folyó hideg víz alatt leöblítjük, majd ismét leszűrjük, és félretesszük.

3. Az almának kivesszük a magházát, kockára vágjuk, egy kis tálban meglocsoljuk a citromlével (2. kép). Összekeverjük a tésztát, a zellert, az almát, a diót (3. kép), majd a keveréket összevegyítjük a fokhagymás majonézzel. Ha kívánjuk, még több majonézt is adhatunk hozzá.

4. A salátástálat kibéleljük a zöld levelekkel és belekanalazzuk a tésztasalátát. Máris tálalható.

Fokhagymás-majonézes tésztasaláta Fokhagymás-majonézes tésztasaláta Fokhagymás-majonézes tésztasaláta
Az almát locsoljuk meg citromlével, nehogy megbarnuljon.
A receptíró elfelejtette a diót a hozzávalók között megadni. Egy maroknyi durvára tört diót adhatunk ehhez a mennyiséghez. Ha az összetörés előtt szárazon kicsit megpirítjuk, majd kihűtjük a diót, pikánsabb lesz az íze.
A házi fokhagymás majonézhez verjünk fel 2 tojás sárgáját egy csipetnyi sóval és 6 zúzott fokhagymagerezddel. Vegyítsünk hozzá 3 dl olívaolajat 1-2 teáskanálnyi adagokban, kézi habverővel vagy elektromos mixerrel. Ha már az olaj felét sikerült beledolgozni, verjünk hozzá 1-2 evőkanál fehérbort. Vékony sugárban öntve az olajat, folytatjuk a munkát a habverővel. Végül belekeverünk 1 teáskanál dijoni mustárt és sóval, borssal fűszerezzük.

Fokhagymás majonéz

Kép nélkül
4 adag majonéz
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors

Készítsük el citromlével a majonézt. Keverjük hozzá a fokhagymát, az olajat és a borsot. Tálalás előtt legalább 60 percig hagyjuk állni.

Fokhagymás-majonézes tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1100 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Fokhagymás-majonézes tésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
most van szezonja