Tésztával töltött paradicsom

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tésztával töltött paradicsom
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 nagyobb paradicsom
15 dkg rövid csőtészta
8 db kimagozott, finomra vágott fekete olajbogyó
2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom
1 evőkanál finomra vágott, friss petrezselyem
7 dkg frissen reszelt parmezán sajt
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
A díszítéshez:
néhány levél friss bazsalikom

Elkészítés:

1. Egy tortasütőt kikenünk olívaolajjal.

2. A paradicsomok tetejét levágjuk, és eltesszük „kalapnak". Ha a paradicsom nem áll meg, egy vékony szeletet minden paradicsom aljából levágunk.

3. A paradicsom húsát kivájjuk (1. kép) és egy tálkába gyűjtjük. Vigyázzunk, nehogy átfúródjon a paradicsom héja. Papírtörlőre felfordítjuk a paradicsomokat, szárítgatjuk, majd félretesszük, hogy teljesen lecsepegjen.

4. Egy nagy lábosban gyengén megsózott vizet forralunk. Beletesszük a tésztát és 1 evőkanál olívaolajat, és addig főzzük, amíg éppen csak megpuhul. Leszűrjük, és félretesszük.

5. Egy keverőtálba tesszük az olajbogyót, a bazsalikomot, a parmezán sajtot, és közé vegyítjük a paradicsom kivájt húsát és a főtt tésztát (2. kép). Hozzákeverjük a megmaradt olívaolajat, és ízlés szerint fűszerezzük.

6. A tésztakeveréket a paradicsomba kanalazzuk (3. kép), és rátesszük a tetejét. A paradicsomokat elrendezzük egy sütőlemezen, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

7. A paradicsomokat kivesszük a sütőből, s hagyjuk, hogy kissé hűljön. Egy tálalóedényben, bazsalikomlevélkékkel díszítve tálaljuk.

Tésztával töltött paradicsom Tésztával töltött paradicsom Tésztával töltött paradicsom
Tésztával töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1439 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Tésztával töltött paradicsom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
hírlevél