Édes sült ravioli

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Édes sült ravioli
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kenéshez:
1 db tojás
Tésztához:
1 és ¼ dl meleg tej
3 dkg élesztő
3 db tojás
40 dkg liszt
10 evőkanál vaj
Töltelékhez:
10 dkg durvára darált mandula
15 dkg édes gesztenyemassza
15 dkg amaretti
10 dkg kakaópor

Elkészítés:

1. Az édes tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, ezután hozzáadjuk a vajat, a cukrot és 3 tojást.

2. Egy kis tálkában az élesztőt belekeverjük a előmelegített tejbe, ha felfutott, beledolgozzuk a tésztába.

3. A tésztát 20 percig dagasztjuk (1. kép), majd egy tiszta ruhával letakarva félretesszük, és 60 percen át kelni hagyjuk.

4. Egy külön tálban összekeverjük a gesztenyét, a kakaóport, a cukrot, a mandulát, az összemorzsolt kekszet és a narancslekvárt (2. kép).

5. Egy sütőlemezt vékonyan kivajazunk.

6. A tésztát kissé meglisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű köröket vágunk belőle sima süteménykiszúróval.

7. Mindegyik kör közepére egy kanálnyi tölteléket helyezünk, félbehajtjuk, a széleket jól összenyomjuk. Megfelelő távolságban elrendezzük az előkészített sütőlemezen.

8. A megmaradt tojást felverjük, és a raviolikat megkenjük (3. kép). 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Édes sült ravioli Édes sült ravioli Édes sült ravioli
Édes sült ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2706 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Édes sült ravioli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
bevásárlólista