Diós-mézes fészkek

Capelli d'angelo

| Diós-mézes fészkek receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Diós-mézes fészkek
Eljárások: főzés, sütés, szűrés, törés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¾ dl méz
20 dkg darabolt pisztácia
20 dkg cérnametélt
8 evőkanál vaj
1 ⅔ dl víz
2 teáskanál citromlé
igény szerint joghurt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy nagy lábosban enyhén sós vizet forralunk. A cérnatésztát éppen csak puhára főzzük. Leszűrjük, és visszatesszük a lábosba. Félretesszük hűlni. Közékeverjük a vajat, hogy mindenütt átjárja.

2. Egy sütőlemezen elhelyezünk 4 kis sütőtálkát.

A cérnatésztát 8 egyenlő csomóba osztjuk szét (1. kép), négyet mindjárt beleteszünk a tálkákba, és kissé lenyomjuk. A tetejükre szétosztjuk a durvára tört natúr pisztácia felét (2. kép), majd beborítjuk a megmaradt cérnatésztával (3. kép).

3. 170 °C-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

4. Közben egy serpenyőben összekeverjük a cukrot, a mézet és a vizet, kis lángon felforraljuk, és állandóan keverjük, amíg a cukor teljesen el nem olvadt. 10 percig lassan főzzük, majd hozzáadjuk a citromlét, és azzal is főzzük további 5 percig.

5. A cérnametéltfészkeket óvatosan egy tálalóedénybe tesszük, tetejükre öntjük a mézes szirupot, és megszórjuk a maradék pisztáciával. Csak akkor kínáljuk, ha már teljesen kihűlt. Külön kínáljuk hozzá a krémes joghurtot.

Diós-mézes fészkek Diós-mézes fészkek Diós-mézes fészkek
Diós-mézes fészkek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1982 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
Diós-mézes fészkek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészta
Tészta
(Vince Kiadó, 2005)

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes... bővebben...
recept beküldése